Vet bevriezen door middel van een cryolipolyse behandeling. Vetcellen zullen een gecontroleerde celdood ondergaan en op natuurlijke wijze worden afgevoerd.

Vet verliezen door bevriezen!

Vet bevriezen

Met cryolipolyse vet bevriezen is een methode om een figuurcorrectie uit te voeren.

Steeds meer mensen willen hun vet bevriezen om een mooier figuur te krijgen. Maar hoe dit precies in zijn werk gaat, is voor de meeste mensen een raadsel. Er is aangetoond dat door lokale toepassing van koeling het vetweefsel en het lichaamsvet vermindert. Om meer duidelijkheid te krijgen over vet bevriezen bent u bij cryolipolysebehandeling.nl op het juiste adres!

Vet bevriezen: Kristalliseren van vetcellen

Wanneer een vetcel wordt gekoeld tot vier graden celcius, zal deze kristalliseren. Binnen 24 uur zal er een gecontroleerde dood van de vetcel beginnen. Dit betekent dat de aangetaste vetcellen geleidelijk beginnen te fragmenteren en uit elkaar vallen. Dit proces begint binnen 14 tot 30 dagen. De overgebleven fragmenten van de vetcellen wordt door het lichaam gezien als ongewenst materiaal. De witte bloedlichaampjes zullen deze fragmenten dan ook gaan opruimen. Voor alle duidelijkheid: witte bloedlichaampjes ruimen bijvoorbeeld ook virussen op in het lichaam door deze ‘op te eten’ en via natuurlijke weg (ontlasting) te verwijderen uit ons lichaam. Vetcellen zijn gevoeliger op het effect van koeling dan andere cellen of omringende weefsels (zenuwen, bloedvaten, pigmentcellen, etc). Bij het vet bevriezen hoeft u zich dus geen zorgen te maken dat andere weefsels worden aangetast; Bij het vet bevriezen zijn het alleen de vetcellen die zullen kristalliseren!

Vet bevriezen: Figuur correctie

Vet bevriezen wordt gedaan om een figuur correctie toe te passen op probleemzones.Met de behandelkoppen van de coollipo twin kan gekozen worden welk gedeelte van het lichaam behandeld gaat worden. De huid wordt beschermd tegen de kou doordat er tussen de behandelkop en de huid een gel wordt aangebracht. Door hier een lotion op te sprayen, verandert de gel in een gelei, waar vervolgens de behandelkop wordt geplaatst. Uw huid zal hierdoor beschermd zijn en zal niet beschadigen. Normaal gesproken zal de huid bij die temperatuur namelijk wel schade ondervinden. Zodra alle behandelkoppen in positie zijn gebracht, kan het koelingsproces beginnen. De nauwkeurig gecontroleerde koeling zal steeds dieper de vetlaag penetreren. Deze koeling zal de vetcellen aantasten zodat deze aan een natuurlijk verwijderingproces beginnen gedurende enkele maanden. Na verloop van tijd zal dit resulteren in een geleidelijke vermindering van de vetlaag.

Vet bevriezen in probleemzones

Welke delen van het lichaam kunnen worden behandeld met vet bevriezen door middel van cryolipolyse? Het meest gebruikelijk is de buik en middel. Vooral de zogenaamde ‘love handles’ zijn erg populair om te behandelen. Dit worden probleemzones genoemd, omdat ondanks een gezond leef- en beweegpatroon, vet in die zones maar niet weg lijkt te gaan.

Cryolipolyse is het bevriezen van vetcellen. Hiermee kan een figuur corrigerende behandeling worden uitgevoerd bij mannen en vrouwen.

Lees verder »

Onderga een cryolipolyse behandeling bij Cryolipolyse.nl

Lees verder »

Heeft u intresse in een cryolipolise behandeling, of heeft u nog vragen? Neem dan contact op of maak direct een afspraak voor een behandeling.

Maak cryolipolise afspraak »